Patient Navigator
Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών

Χρήση φαρμάκων

Τι να κάνετε αν παρουσιάσετε ανεπιθύμητη ενέργεια

 

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν μπορούν να αποκλειστούν. Εάν συμβούν, μην διστάσετε να καλέσετε ή να επισκεφτείτε τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό σας αμέσως. Μόνο αυτός μπορεί να σας συμβουλεύσει τι να κάνετε, να αλλάξει τη θεραπεία σας, να προσαρμόσει τη δόση της τρέχουσας αγωγής σας ή να επιλέξει να αφήσει τα πράγματα ως έχουν.

 

Ο ιατρός σας θα πρέπει να αναφέρει τις ανεπιθύμητες ενέργειες στις υγειονομικές αρχές (π.χ. τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ή τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ) ή στον κατασκευαστή. Στη συνέχεια, οι αναφορές αξιολογούνται πολύ προσεκτικά και οι πληροφορίες μπορεί να καταλήξουν στο φυλλάδιο ασθενών που ενημερώνεται συνεχώς, συμπεριλαμβάνοντας τυχόν επιπλέον ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρούνται στην κλινική πρακτική με την πάροδο των ετών.

 

Εάν θέλετε να αναφέρετε μια παρενέργεια ή μια καταγγελία που αφορά την ποιότητα, μπορείτε να απευθυνθείτε στον επαγγελματία υγείας σας (π.χ. θεράπων ιατρός ή φαρμακοποιός), την τοπική υγειονομική αρχή ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας.

Εύρεση της βέλτιστης δόσης

Αποφυγή παραποιημένων φαρμάκων