Patient Navigator
Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Ακτινολογία
Προετοιμασία ασθενών

Πληροφορίες για ασθενείς

Η ίαση ξεκινάει από τον εντοπισμό

Είτε έχετε ραντεβού για ακτινολογική εξέταση εσείς, το παιδί σας, ο/η σύντροφός σας ή ο/η γονέας σας, μπορεί να έχετε πολλές απορίες. Για παράδειγμα, πώς να προετοιμαστείτε, πώς λειτουργεί η εξέταση ή τι διάρκεια θα έχει. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για μια επερχόμενη εξέταση MRI και CT εδώ:

Μια αξονική τομογραφία (CT) συνδυάζει μια σειρά εικόνων ακτινών Χ που λαμβάνονται από διαφορετικές γωνίες και παρέχει λεπτομερέστερες πληροφορίες από μια ακτίνα Χ δύο διαστάσεων. Μια σάρωση CT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οπτικοποίηση σχεδόν όλων των σημείων του σώματος και χρησιμοποιείται για την εύρεση και τον χαρακτηρισμό μιας πάθησης ή ενός τραυματισμού, καθώς και για τον σχεδιασμό της ιατρικής, χειρουργικής ή ακτινολογικής θεραπείας.

 

Μάθετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας αξονικής τομογραφίας σε αυτό το σύντομο βίντεο

 

Η μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι ένας τύπος ιατρικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την εξέταση σχεδόν κάθε σημείου του σώματος. Η μαγνητική τομογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων ιατρικών παθήσεων, από διασείσεις έως καρκίνους, ή για την αξιολόγηση της απόδοσης μιας τρέχουσας θεραπείας και τον σχεδιασμό μελλοντικών θεραπειών.

 

Μάθετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας σάρωσης MRI σε αυτό το σύντομο βίντεο

Ένθετα συσκευασίας

Κατανόηση των στατιστικών